Möten inställda p g a Coronarestriktioner

Våren 2021:

Inställt årsmöte samt medlemsmöte i maj månad p g a rådande pandemi. Vi återkommer när myndigheterna ändrar på restriktionerna för möten.

Vårstädningen på vår Klubbdag den 8 maj mellan kl 10-15, genomförs då vi vistas utomhus eller enskilt inomhus. Reservdag den 16 maj, samma tider gäller. Vårstädningen riktar sig i första hand till båtägare med bryggplats där deltagandet är obligatoriskt. Finns förhinder kan båtägaren sända annan person att delta i sitt ställe. Uteblir båtägare helt från deltagandet tas en avgift ut. Om många uteblir från deltagande måste båtklubben anlita entreprenör som utför arbetena. Det kan medföra en extra utdebitering. 

För att undvika trängsel i klubbstugan uppmanar styrelsen att deltagarna tar med eget fika vid vårstädningen.


____________________________

BÅTLYFT HÖSTEN 2020:

Båthusansvariga meddelar att höstens båtlyft sker lördagen den 10 oktober 2020 från kl. 10.00 vid gästkajen.____________________________

                                                                                                                                        2020 09 04

 

Viktigt meddelande från BK-Flottaren:

Medlemsmötet den 17 september 2020 kl 19 är inställt p g a risk för coronasmittan.

Har Du frågor går det bra att ringa (ordf. 070-281 71 50), mejla (ove@vesterman.se) eller skicka frågorna via klubbens kontakt, info@bk-flottaren.se

Styrelsen tar emot Dina frågor och återkopplar till Dig med svar. Det är en ny situation då vi inte kan träffas för att resonera oss fram till olika lösningar inom klubben, men styrelsen har ambitionen att driva klubben vidare och vi håller oss till de restriktioner som myndigheterna ger allmänheten.

Klubbdagarna (städdagarna) gäller för medlemmar med båtplats vid våra bryggor. Om förhinder finns att delta, sänd en ställföreträdare, eller om Du avstår helt får Du en faktura på 500 kr. Lista på de närvarande förs vid klubbdagarna som utgör underlag för kassören. Vill Du vara med även om Du inte har båt, är Du hjärtligt välkommen med i gemenskapen.

Klubbdagarna genomförs den 3 oktober mellan kl 10-15 med reservdag den 11 oktober kl 10-15. Vi är utomhus och utför de moment som måste ske innan isen lägger. En lista finns på vad som ska åtgärdas och sysslorna fördelas utomhus. Ta med eget fika. Kaffe kan hämtas inne i klubbstugan, men vi vistas ute och håller avstånd enligt de regler som myndigheterna anvisar.

Båtlyft: Vi planerar båtlyft som vanligt. Dag meddelas senare.____________________________

Lite information och läget dagens datum:

Styrelsen har för avsikt att sända två representanter till Västernorrlands Båtförbunds årsmöte som hålls på Hotell Höga Kusten i lokal avsedd att hålla avstånd utan smittorisk.

Ett seniorteam träffas på klubben nästan varje dag. Vi har avstånd vid borden i klubbstugan och vi jobbar skilt för att inte smitta eller bli smittade av pandemin.

En boulebana är under uppbyggnad för att ge oss möjligheter att ha lite gemenskap när vi träffas. Måleriarbeten har utförts och reparationer/underhåll har i viss mån skett i sommar. Men det återstår lagning av plåttaket på röda båthuset samt rensning/lagning av tak- och stuprännor på de flesta husen. Det måste hinnas innan snön och kylan kommer.

Ett trä-däck är byggt utanför gästköket/gästtoan vid Sjöbodarna för utemöbler som en medlem skänkt till klubben. Där fick vi hjälp av en båtgäst från Hudiksvall som gästade oss för 14:e året! Han stannade hos oss i flera veckor och deltog i göromålen med glädje!

Klubbens tre kanoter har målats och hyrts ut ett flertal tillfällen i sommar.

Nya regler för uppställning av båtar utomhus gör det trångt innanför staketet. Detta konstaterades vid den årliga brandskyddskontrollen. Nytt är att båtarna ska stå med 4 meters mellanrum utomhus. Omdisponering av ytan är ett måste! Båtar som parkerats där måste flyttas.

Vi har köpt in 5 st cyklar för 2 500 kr som lånas ut till gäster och medlemmar. En cykelkärra är på önskelistan och ännu inte tillgänglig. Vi hoppas att det är löst inför nästa sommar.

Klubbens segelbåt ”Lilla Blå” har under sommaren renoverats via ungdomssatsning från SBU där Nisse Nilsson varit vägledare för ungdomarna. 44 000 kr från SBU har använts för renovering och inköp till segelbåten.

Styrelsen vädjar till de medlemmar/båtägare som har båtarna uppställda vid gästkajen, att flytta båtarna. Båtägarna är ansvariga då underhåll saknas och de presenningar som en gång skulle skydda båten, har spruckit/blåst sönder i bitar. Dessa båtar måste tas om hand omgående, innan snö och kyla kommer!

En kort sammanfattning av de rapporter som lämnades på styrelsemötet.

Klubbhälsningar,

/Styrelsen, BK-Flottaren


_____


2020 07 29

Vi har hittills en spännande sommar med ömsom varmt och kallt i luften. På vår båtklubb samsas både båtgäster och gäster med husbil/husvagn som vi välkomnar till vårt hamnområde. Tänk på att ha med 5-kronor som duschpengar då vi tvingats ha en betal-automat för duschvattnet! (5 kronor räcker i 3 minuter.)  Nytt för året är de cyklar som klubben köpt in för utlåning till gäster. Dessutom finns det en flotte som kan lånas för färd över till High Coast Destilleri som ligger några hundra meter från vår hamn över inloppet till Kungsgårdsfjärden. Det går även att åka flotte till Hästagrundet för att bada, men vi rekommenderar även landvägen dit: En sago-stig, "Lilla Trollstigen", som man hittar om man går över bron till fastlandet, tar höger och följer gatan tills man ser en vägvisare mot Lilla Trollstigen. För barnen är denna stig en av sommarens äventyr! 

Välkomna!
2020 04 29

 

Viktigt meddelande från BK-Flottaren:

 

Medlemsmötet den 14 maj 2020 kl 19 är inställt p g a den pandemi som råder.

Däremot genomförs klubbdagarna (städdagar) den 9 maj kl 10-15 med reservdag den 17 maj kl 10-15. Vi är utomhus och utför de moment som behövs för att sjösätta våra båtar inför sommaren. En lista finns på vad som ska åtgärdas och sysslorna fördelas utomhus.

Ta med eget fika. Kaffe kan hämtas inne i klubbstugan, men vi vistas ute och håller avstånd enligt de regler som myndigheterna anvisar.

Klubbdagarna gäller för medlemmar med båtplats vid våra bryggor. Om förhinder finns att delta, sänd en ställföreträdare, eller om Du avstår helt får Du en faktura på 500 kr. Lista på de närvarande förs vid klubbdagarna som utgör underlag för kassören.

Båtlyft: Vi planerar båtlyft som vanligt. Dag meddelas senare.

Vi ser fram emot en varm och skön sommar utan virus. Tyvärr planeras inga fester på klubben i rådande läge, men vi ses med gott humör och god kamratanda! Håll avstånd så länge pandemin härjar!

 

Klubbhälsningar,

/Styrelsen, BK-Flottaren


ROCKBÅT 47

Torsdagen den 25/7-2019 kl. 16.15 kommer Rockbåt 47 till BK-Flottaren! Vi upprepar fjolårets succé och samarrangerar med samfällighetsföreningen på Sandslån. Medlemmars engagemang behövs för att hjälpa till under arrangemanget samt att bidra med lotterivinster! Skicka ett sms till Kristina 0706438471 eller skriv här, om vad ni kan hjälpa till med.

Kryssarklubben på besök på BK-FLOTTAREN

Den 5 juli 2019 ankom en lång rad seglare till BK Flottaren för att stanna till den 7 juli. Seglatsen var planerad sedan lång tid tillbaka och utgick från Sundsvall. Flera hamnar blev besökta under resan. Besöket bestod av ett studiebesök på High Coast Box Whisky med tillhörande middag på deras restaurang. BK Flottaren och Sandslåns Samhällsförening stod för markservice och delar av Kramfors Dragspelsklubb stod för underhållning. Vad passar bättre än dragspel på Sandslån: Timmersorteringens "Mecka". Alla trivdes trots att mycket vatten kom uppifrån, och en resa över till Box blev minnesvärd på en gammal brygga med elmotor. Foton finns från besöket under "Bilder", tagna av Lilian Vesterman

Nyare kaffeautomat i klubbstugan

Den 13 mars 2019 monterades en nyare kaffeautomat in i klubbstugan. En efterlängtad trivselåtgärd då den gamla strejkade för någon vecka sedan. Tyvärr gick det inte att laga den gamla då inga reservdelar längre finns, och firman som handhar dessa automater var redan kontaktad för en nyare maskin.

Välkommen in till klubbstugan och testa vår nya kaffeautomat! 


Hjärtstartare inköpt till BK Flottaren

Enligt medlemsbeslut om inköp av en hjärtstartare har nu båtklubben berikats med en sådan som nu sitter monterad i klubbstugan. En genomgång av handhavandet har skett via en utbildare för några av de medlemmar som mestadels vistas på båtklubbens område.