Service för gäster och för oss medlemmar!

På BK-Flottarens område finns i övrigt klubbstuga, gästkök, gäst-toa, övernattningsrum, dusch, handikapptoalett, tvättmaskin/torktumlare, vedeldad bastu, bränslestation (bensin o diesel), medlemsbryggor och en utescen; Flottarscenen. Är Du musikalisk: beträd scenen! Styrhytten finns för samvaro på gästkajen. Kanoter finns för uthyrning (med paddel och flytvästar för två personer per kanot).

Gästkajen tar ca 25 gästplatser med eluttag och färskvatten via vattenslang. En sjösättnings-/upptagningsramp finns nära gästhamnen. För medlemmar finns två båthus och ett inhägnat område med en större tälthall för båtar på klubbområdet under vintern.

BK-Flottaren är känd för de flesta grillplatserna! Två av grillarna rymmer totalt 8 grillplattor, en "murikka" och en traditionell ring med bänkar omkring för samvaro (trubadurkvällar t.ex.).

De senaste åren har bryggor renoverats via ett EU-projekt och vi har handikappanpassat tillgången till bl.a. gästköket. BK-Flottaren ingick fram till 2019 i projektet "Besöksnäring i Höga Kusten - En resa i tid och rum". Ådalens industrihistoria lyfts fram på ett fantastiskt sätt! 

Vår latrintömningsanläggning finns vid gästkajen. En pump i närheten av handikapp-lyften och mastkranen. Dessutom finns där en tömningsstation för husvagnar/husbilar för latrin och gråvatten.  Hos oss finns reserverade platser, s.k. "tillfälliga platser" att förankra i hamnen då det behövs tömmas latrin, lyfta rullstolsburna eller plocka ner mast på segelbåt.

Latrinpumpen är enkel att handha och vid användning ska anläggningsansvarig påkallas för hjälp. Det som töms går ut i kommunalt avlopp och hamnar i reningsverk. Likaså vid användning av handikappkran ska anläggningsansvarig påkallas (Börje 070-601 23 51 eller Pierre 073-029 83 42). För att tömma husvagn/husbil körs ekipaget ut till gästkajplatsen och avsedd plats för tömningen.

Förpacka soporna i plastpåsar som knyts ihop. Petflaskor och pant samlas i separata tunnor som Sjöräddningssällskapet hämtar. På så sätt får de ett ekonomisk tillskott i sin verksamhet.

En egen miljöpolicy finns på klubben. Ägare samlar olja och annat miljöfarligt för transport till miljöstationen omgående. För klubbens eget oljespill och avfall tar anläggningsansvariga hand om det i separat insamling, för transport till miljöstation.

På ön finns Sandslåns Gästgiveri, Flottningsmuseum, vandrarhem, en husvagnscamping och en mindre badplats.  I järnverkstan finns förutom smeden ett Sorteringsmuséum. Här på Sandslån fanns världens största sorteringsverk som visas där i en modell. Sorteringsverksamheten upphörde år 1982.

Närmaste affärscentrum ligger i Nyland, på andra sidan älven. Där finns Apotek, hälsocentral och affärer. Båtdelar kan finnas hos Unanders Motor, ca 2 km från klubbområdet. Travintresserade har nära till Dannero-travet. Restaurang på Arena Dannero ca 3 km från klubbområdet är öppen under travdagarna. Några hundra meter från klubbområdet finns en kommunal lekplats för de mindre barnen. En badplats; Hästagrundet, finns någon kilometer från vår hamn inne i Kungsgårdsfjärden via en gångväg.

Över viken vid inloppet ligger High Coast Whisky-destilleri, vilket lockar många för ett besök. Speciellt vid deras festival sommartid. 

För proviantering av mat och dricka kan rekommenderas Kramfors, Öds kaj, ca 10 minuters promenad in till Kramfors centrum. Kommer Du Ångermanälven uppströms passerar Du Kramfors ca 5 distans innan Sandslån.