Service för gäster och för oss medlemmar!

Vi följer de restriktioner som myndigheterna ger angående coronasmittan. Vi håller avstånd och förväntar oss att alla gör det på vårt område (liksom i övrigt för hänsyns skull)!

På BK-Flottarens område finns i övrigt klubbstugan med betallåda och info vid ingången, gästkök, gäst-toa, övernattningsrum, dusch, handikapptoalett, tvättmaskin/torktumlare, vedeldad bastu, bränslestation (bensin o diesel, tyvärr slut denna säsong), medlemsbryggor och en utescen; Flottarscenen. Är Du musikalisk: beträd scenen! Styrhytten finns för samvaro på gästkajen. Kanoter finns för uthyrning (med paddel och flytvästar för två personer per kanot).

Gästkajen tar ca 25 gästplatser med eluttag och färskvatten via vattenslang. En sjösättnings-/upptagningsramp finns nära gästhamnen. För medlemmar finns två båthus och ett inhägnat område med en större hangar för båtar på klubbområdet under vintern.

BK-Flottaren är känd för de flera grillplatser! Tre större grillar, en "murikka" och en traditionell ring med bänkar omkring för samvaro (trubadurkvällar t.ex.).

De senaste åren har bryggor renoverats via ett EU-projekt och vi har handikappanpassat tillgången till bl.a. gästköket. BK-Flottaren ingick fram till 2019 i projektet "Besöksnäring i Höga Kusten - En resa i tid och rum". Ådalens industrihistoria lyfts fram på ett fantastiskt sätt! 

Vår latrintömningsanläggning finns vid gästkajen. En pump i närheten av handikapp-lyften och mastkranen. Dessutom finns vid Styrhytten en tömningsstation för husvagnar/husbilar för latrin och gråvatten. Hos oss finns reserverade platser, s.k. "tillfälliga platser" att förankra i hamnen då det behövs tömmas latrin, lyfta rullstolsburna eller plocka ner mast på segelbåt.

Latrinpumpen är enkel att handha och vid användning ska anläggningsansvarig påkallas för hjälp. Det som töms går ut i kommunalt avlopp och hamnar i reningsverk. Likaså vid användning av handikappkran ska anläggningsansvarig påkallas (Börje 070-601 23 51 eller Bengt 070-304 65 26). För att tömma latrin/gråvatten i husvagn/husbil körs ekipaget ut till skylten på gästkajplatsen och avsedd plats för tömningen.

Cyklar finns att låna för våra medlemmar och gäster. En enkel flotte finns också att låna för att ta sig ut till High Coast Destilleri eller till Hästagrundet för bad. 

 Att ta sig till Hästagrundet till fots är något vi rekommenderar! Finns barn i familjen blir den promenaden en av sommarens äventyr då ortsbefolkningen ordnat en sagostig; "Lilla Trollstigen" fram till Hästagrundet. Gå över bron till första gatan till höger, följ den till kurvan och skyltar mot stigen! 

Förpacka soporna i plastpåsar som knyts ihop. Trampa ihop vinboxar och annat skrymmande så mer får plats i sopbingen! Petflaskor och pant samlas i separata tunnor som Sjöräddningssällskapet hämtar. På så sätt får de ett ekonomisk tillskott i sin verksamhet.

En egen miljöpolicy finns på klubben. Båtägare samlar olja och annat miljöfarligt för egen transport till miljöstationen omgående. För klubbens eget oljespill och avfall tar anläggningsansvariga hand om det i separat insamling, för transport till miljöstation.

På ön finns Sandslåns Gästgiveri, Flottningsmuseum, vandrarhem, en husvagnscamping och Flottningsmuseum.  I järnverkstan finns förutom smeden Anders ett Sorteringsmuséum. Här på Sandslån fanns världens största sorteringsverk som visas där i en modell. Sorteringsverksamheten upphörde år 1982.

Närmaste affärscentrum ligger i Nyland, på andra sidan älven. Där finns Apotek, hälsocentral och affärer. Båtdelar kan finnas hos Unanders Motor, ca 2 km från klubbområdet. Travintresserade har nära till Dannero-travet. Några hundra meter från klubbområdet finns en kommunal lekplats för de mindre barnen.