Ordförande har ordet, december 2018

Det stundar vinter och julhelg. Jag skulle ha skrivit till er tidigare, men det är inte lätt att fördela tiden som pensionär. Samtidigt är jag medveten om att det är tur att jag har hela dagarna till förfogande för klubbarbetet! Det tar tid och kraft att se till klubbens bästa och få allt att fungera. Vi är i skriande behov av en kassör.  Det haltar sig fram och vi är två som hjälps åt förutom att vi anlitat LRF i Sollefteå, som håller ordning på räkenskaperna. Efter kommande årsmöte ser vi fram emot en ny kassör som får ta över och dyka in i kronor och öre i vår ekonomi. En ytterst viktig post!

Sommaren blev ju en drömsommar, nästan lite i överkant vad gäller värmen. Vi bodde i båten under de varmaste dagarna då det blev för hett hemma i köket. Vi ”bryggseglade” på båtklubben förutom några vändor nedströms. Det blev inte så många turer, men de som blev av var härliga! Bl. a. upptäckte vi en mycket bra restaurang i Härnösand, nära till hamnen och mycket god mat!

Vid en av turerna hade vi dotterns hund med i vår båt. Båtlivet för hunden var nog inte det skönaste har vi förstått. När vi skulle åka hemåt ”gjorde” vi Granholmen. När vi hade kastat loss vid bryggan, hoppade hunden över bord, in på VIP-bryggan och upp i skogen! Det var bara att äntra bryggan igen och fånga upp hunden. Färden hem gick bra, även för hunden!

Vi hade ju eldningsförbud flera veckor, och jag saknade de sköna kvällarna vid brasan på klubben. Vid besöket av ” Rockbåt 4”7 i hamnen, hade vi sökt och fått dispens för att grilla hamburgare, så det var naturligtvis en underbar kväll som vi minns, alla vi som var där! Säkert runt 200 besökande hade samlats på klubben och vi trivdes alldeles utmärkt!

Samtidigt som vi strider för att klara klubbens ekonomi, pågår kommunens projekt med att renovera våra kajer. När nu kajen vid medlemsbryggorna är klar, har kajen vid järnverkstaden rivits för att ersättas av en ny stomme. Hela kajen var helt slut efter väldigt många års slitage. Manskap och klubbens traktor var behjälplig från båtklubben när entreprenören i projektet kom för att riva. Längre fram i vinter kommer pålning att ske och man bygger upp en ny kaj fram mot sommaren-19. Det kommer att bli ett lyft för hela Sandslån och för våra gäster, inte minst Ådalen III som får en stabil kaj att lägga till vid.

Vi hann få plåttak på tälthallen innanför staketet innan snön! Det såg mörkt ut ett tag, men med envishet och bra skruvdragare gick det bra. Nu står ”Orren” (bogserare) och ”Lilla Blå” (segelbåt) därunder och mer får plats inför vintern. Klubbens traktor är ett tänkbart alternativ.

Nu önskar jag er alla en riktigt God Jul och ett Gott slut 2018!

Ove Vesterman

……………………………………………………….

Ordförande har ordet, maj 2018

 

Båtklubben Flottaren formas för framtiden. Beviljade medel från projektet ”Besöksnäring i Höga Kusten – en resa i tid och rum” via Kramfors Kommun är fördelat på tre år med start 2017. Denna sommar iordningsställs den del av landbryggan vid medlemsbåtarna som åtgärdats med pålning i vinter bakom gästköket. Bryggan ner mot Styrhytten ligger nu renoverad och en förändring av den låga bryggan vid gästkajen kommer att ske.

Denna renovering av kajen är inte det enda som händer på klubbområdet. Vi har en minigolfbana som ligger och väntar på att placeras ut och iordningsställas. Arbetet med den kommer att starta redan nu i maj månad, och här behöver vi hjälpas åt några arbetskvällar!

Sjöbodarna har fått en veranda/ramp för rullstolsburna som ligger klar framför ingångarna till gäst-kök, gästtoalett och övernattningsrum. Arbetet pågår där fortfarande och kommer att färdigställas när kommunens folk fixat landbryggan på baksidan av gäst-köket.

Vi har också ett stort arbete på gång med att klä tälthallen innanför staketet med plåt. Inför nästa vinter måste denna byggnad vara i skick att klara snömängder och skydda både klubbens traktor och en del båtar under tak. Även här behövs arbetskraft för att montera dessa plåtar under arbetskvällar.

Du som medlem i båtklubben har nu chansen att göra stora insatser. Jag som ordförande och pensionär, är på klubben nästan varje dag och deltar i det team som driver på och verkställer de planer som beslutats på våra möten. Kom med Du också och arbeta för klubben! Gärna fler tjejer!

Vi har ett stort behov av att få träffas under festliga former på klubben. Det är då man lär känna varandra! I år firar vi 30 år som båtklubb, så tillfället är givet! Två medlemmar tillsammans med flera tar initiativet att planera en fest framöver. Kom med Du också!

På senaste medlemsmötet nu i maj togs en rad beslut som kommer att öka intresset för vår båtklubb. Bättre bevakning och en del ekonomiska lösningar är att vänta. I skrivandets stund är det aktuellt med att debitera medlemmar med bryggplats sommarens bryggavgift och vi har en del reparationer på bryggorna som ska ske. Kryssförankringen av medlemsbrygga 2 är ett exempel. Några båtägare har redan sjösatt och den 25 maj kl. 10.00 är det ”lyft” med kranbil för de större båtarna.

Själv har jag inte hunnit börja vårrusta vår båt ännu, men nya tändstift har monterats! Jag har en enkel genomgång detta år då jag gjort byte av impeller och de viktiga bälgarna i fjol. Det är mest min fru som har pyssel med de praktiska inne i båten. Sen ska båten poleras innan sjösättningen. Jag som alla andra ser fram emot en fin sommar och värme, jämför med fjolårets kalla och regniga sommar. Redan nu i maj har vi fått prov på riktigt sköna dagar och det ger mersmak.

Tänk på säkerheten där ute på böljan! Planera noga, ha flytväst på och ta med soporna hem!

Önskar Dig en riktig dröm-sommar med många härliga resor på vattnet!

Ove Vesterman, ordf.